Bekijk de drie sessieronden:

Geraldo Kumeling
1 1
13:15

De kracht van positief denken: train uzelf en denk positiever

Het glas is altijd half vol, nietwaar? En bent u in staat uw glas altijd weer bij te vullen? Deze sessie stelt u daartoe in staat. U leert om uzelf in de meest negatieve en onmogelijke situaties te sturen in een positieve richting. Dit is makkelijker dan u denkt, we denken zelfs dat u best een aantal dingen al weet. Positief denken maakt het leven makkelijker en u bent bovendien een stuk gelukkiger, minder vatbaar voor stress en u krijgt meer energie.

Paul Zwama

Paul studeerde af in HRM aan de Cal State University Fresno in 2012 en schreef zijn scriptie over de motivatie van werknemers om deel te nemen aan vitaliteitsprogramma’s. Hij werkte vervolgens een jaar in Californië als General Manager voor Panda Express. Bij zijn terugkeer in Nederland startte hij zijn professionele carrière als marathonloper, maar daarin miste hij al snel de intellectuele uitdaging. Hij startte een bedrijf dat gespecialiseerd is in vitaliteitsprogramma’s, gericht op de gezondheid van werknemers, zowel mentaal als fysiek. Hij ging in 2014 aan de slag als Vitaliteitscoach bij Solid Professionals, waar hij presentaties, bootcamps, trainingen en persoonlijk advies geeft. 2016 is het jaar waarin hij als drijvende kracht aan de slag is gegaan als directeur van IVVO, Instituut voor Vitaal Ondernemen.

1 2
13:15

Creëer een plezierige positieve organisatie

Hoe kunt u ervoor zorgen dat medewerkers met plezier naar hun werk gaan? Iedereen weet dat dit leidt tot hogere productiviteit, betere samenwerking, minder verzuim, minder ongelukken en uiteindelijk ook meer winstgevendheid. Pascal Bos vertelt hoe hij enkele jaren geleden de organisatie van NIKS (Negatief, Individueel, Kleineren en Somber) heeft omgevormd tot een plek waar mensen dagelijks PRET hebben. PRET staat voor: Positief, Respect, Enthousiasme en Team. En met succes! Pascal heeft inmiddels vele andere organisaties geïnspireerd met zijn PRET-model. Dat kan ook in uw organisatie! Want wie wil er nu geen PRET op het werk?

Pascal Bos

Pascal heeft als praktisch ingestelde techneut de LTS en MTS zijn studieloopbaan succesvol afgesloten met de opleiding HTS werktuigbouwkunde aan de HAN. Na de studie is Pascal als engineer gaan werken bij Fico bv (tegenwoordig BESI). Daarna doorontwikkeld naar projectleider en Manager Engineering bij BESI. In 2007 heeft Pascal de stap gemaakt naar JAZO Zevenaar bv wederom in de functie van Manager Engineering. Naast de dagelijkse leiding over de engineers is Pascal continue op zoek naar verbeteringen op het gebied van processen en menselijke prestaties. Mede door de opleiding tot Black Belt Six Sigma is zijn interesse voor LEAN en QRM sterk gegroeid. Als bedenker van het PRET-gedragsbeleid heeft hij met zijn team goede resultaten geboekt als het gaat om procesverbeteringen en werkgeluk. Deze prestatie leverde JAZO Zevenaar bv de titel op “Slimste bedrijf van Nederland”.

1 3
13:15

Hoe (on)gezond is plaats en tijdsonafhankelijk werken?

Steeds vaker zien we in organisaties de mogelijkheden toenemen om plaats en tijdsonafhankelijk te werken. De invoering van de Wet Flexibel Werken heeft er voor gezorgd dat werknemers vaker gebruik maken van thuiswerken op voor hen gunstige tijden. Werknemers hebben het recht om hun werkgever te verzoeken om een wijziging in arbeidsduur, werktijd of arbeidsplaats. Er wordt veelal gekeken naar de voordelen van thuiswerken, maar hoe zit het eigenlijk met de arbeidsomstandigheden? Wat moet er wettelijk gezien geregeld worden en aan welke eisen moet ook een thuiswerkplek voldoen? Waar liggen de verantwoordelijkheden? Bij de werkgever of de werknemer? Veel gaat goed, maar wat als iemand ziek wordt van thuiswerken? In deze workshop krijgt u de antwoorden, zodat u ook dit aspect mee kunt nemen in een gezond arbobeleid.

Geraldo Kumeling

Geraldo Kumeling

Geraldo is adviseur/trainer duurzame inzetbaarheid bij tri-plus. Hij begeleidt organisaties bij het realiseren van gezonde arbeidsomstandigheden en werkbare arbeidsverhoudingen. Zijn adviezen en trainingen zijn actueel en sluiten naadloos aan op de praktijk van uw organisatie. Hij publiceert regelmatig in vakbladen en onlangs verscheen zijn boek met de titel ‘Invloed op besluitvorming’. Zijn persoonlijke missie: “Voor iedereen een gezonde werkplek, met ruimte voor persoonlijk groei en inspraak”

1 4
13:15

Werkstress: hoe neem je de regie als organisatie?

Hoe beweeg je medewerkers om werkstress en daarmee uitval te voorkomen? In deze workshop krijg je dé handvatten om als organisatie in beweging te komen! Wat zijn bijvoorbeeld effectieve interventies? Onder andere vanuit onze eigen praktijk geven we voorbeelden van wat werkt, maar ook van wat echt niet werkt.

Jelte Tempelaars

Jelte liep zelf bijna tegen een burn-out aan. Door zijn passie voor gezondheid en topsport in het bijzonder kon erger worden voorkomen: hij coacht veel bekende atleten en teams op zowel mentaal-, voedings- als trainingsvlak. Zijn motivatie ligt in het letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen van mensen. Daarnaast heeft Jelte over de hele wereld lezingen gegeven en significante bijdragen geleverd aan wetenschappelijke onderzoeken van internationale universiteiten en instituten. Jelte werkt bij Sense Health, de experts in gedragsverandering.

Datum en locatie

1 oktober 2018
Jaarbeurs Utrecht

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.