Bekijk de drie sessieronden:

Erik Beune
2 1
14:30

Workability by design

Hoe besteed u uw energie effectief aan het werkvermogen in de organisatie? Hoe kun u consequent naar werknemers kijken, of het nu gaat om het versterken, behouden of herstellen van werkvermogen? En waarom is eigen regie springlevend, juist door de recente uitspraken van de Autoriteit Persoonsgegevens?


Merel van Etten en Mark Droogers nemen u mee in hun kijk op werkvermogen. Ze doen dat aan de hand van het Huis van Werkvermogen. En door de verslaving aan verzuimoplossingen onder de loep te nemen. Want allemaal geloven we in het bevorderen van een goed werkvermogen onder werknemers. En iedereen wil dat preventie de natuurlijke keuze is in organisaties. Waarom kiezen we toch steeds weer voor de quick fixes? En hoe brengen we daar verandering in?

Mark Droogers

Medisch directeur, stafbedrijfsarts bij ENRGY in Business Group met een focus op duurzame inzetbaarheid, e-workability & regie. Na een studie Geneeskunde aan de Universeiteit van Maastricht is Mark bedrijfsarts geweest bij diverse organisaties, zoals Ziekenhuis Groep Twente en Human Capital Care Arbozorg.

Merel van Etten

Labelmanager van CompanyM. Binnen de Enrgy in Business Group is CompanyM het trainings- en adviesbureau dat zich richt op de ontwikkeling van organisaties. Circa 4 jaar geleden is Merel vanuit haar achtergrond als fysiotherapeut en arbeids- en organisatiepsycholoog als werkvermogenspecialist bij Arbobutler en trainer bij CompanyM aan de slag gegaan. Na een aantal jaar met veel plezier met ‘de voeten in de klei’ te hebben gestaan, is zij in 2014 de uitdaging aangegaan het CompanyM roer met beide handen vast te grijpen en koers te gaan aanscherpen. Samen met een bevlogen team bouwen ze vol enthousiasme aan dit dynamische label en ontwikkelen ze mooie producten.

2 2
14:30

Invoeren van zelfsturende teams: tips en valkuilen

Over zelfsturende teams is al veel geschreven, zowel in positieve als in negatieve zin. Er wordt al decennialang geëxperimenteerd met allerlei vormen van zelfsturing en zelforganisatie. Al dan niet succesvol. Wat zijn nu eigenlijk belangrijke randvoorwaarden om wél succesvol te zijn?
Eric Beune leert u wat de invoering van zelfsturende teams van leiders, managers en medewerkers vraagt.

En geeft u handvatten voor een effectieve invoeringsstrategie, waarna u naar huis gaat met concrete ideeën voor een plan van aanpak.

Erik Beune

Erik Beune

Erik is trainer en gespecialiseerd in arbo, arbeidsomstandigheden, vitaliteitsmanagement (bevlogenheid, verantwoordelijkheid), ergonomie en fysieke belasting.

2 3
14:30

Van werkdruk naar werkplezier

Deze sessie gaat over werkdruk, en minstens zoveel over werkplezier. Die van uzelf, en die in de organisatie. Vooral over hoe u van ongezonde werkdruk naar gezonde werkdruk en werkplezier kunt komen en hoe u daarin vijf basisstratiegieën kunt inzetten. U ervaart werkvormen die u erna ontvangt en in de organisatie kunt inzetten. De werkvormen staan garant voor interactie en uitwisseling. Aukje inspireert u daarnaast met korte kennisdruppels.

Aukje van den Bent

Aukje is zelfstandig organisatie-adviseur en werkzaam vanuit de netwerkorganisaties De Goede Praktijk en Ergo-Balans. Ze coacht, adviseert en begeleidt workshops en trainingen aan arbo-professionals, management en medewerkers in diverse branches. Veelal gaat het dan over werkdruk & werkplezier, ongewenst gedrag & veiligheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ze ontwikkelde samen met haar collega’s de aanpak vijfsterrenwerkplezier.

2 4
14:30

Wijzigingen arbowet: de diepte in

Sinds 1 juli 2017 is de arbo-regelgeving veranderd. Deze veranderingen treffen alle arbo-spelers. Zo is de positie van de ondernemingsraad versterkt. De rol van de bedrijfsarts is verstevigd. De preventiemedewerker moet nu goed uit de verf kunnen komen. Werknemers hebben meer rechten gekregen. Wat is er precies veranderd? Waar moet u op letten en wat betekent dit voor het arbobeleid van de organisatie? Karen Maessen bespreekt alle ins-and-outs van de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet en –regelgeving. U vertrekt met handige en actuele wetenswaardigheden die van belang zijn voor uw dagelijkse arbo-werkzaamheden.

Karen Maessen

Karen is advocaat bij De Voort Advocaten I Mediators in Tilburg. Zij is gespecialiseerd in het medezeggenschapsrecht en arbeidsrecht. In dat kader heeft het arbeidsomstandighedenrecht haar bijzondere aandacht. De kneepjes van het vak deelt zij onder andere door publicaties en het geven van workshops. Karen Maessen is als auteur verbonden aan een tijdschip voor de medezeggenschap en heeft diverse boeken mede op haar naam staan.

Datum en locatie

1 oktober 2018
Jaarbeurs Utrecht

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.