Bekijk de drie sessieronden:

Jasmin Vogeley
3 1
15:30

Leer positief en oplossingsgericht adviseren

Oplossingsgericht adviseren is een pro- actieve methode. De insteek is positief en resultaatgericht. In plaats van een bestaand probleem te analyseren en te benadrukken wat niet goed gaat, worden gewenste doelen verkend en acties bepaald om eerste stappen richting het gewenste doel te zetten.

Bij een oplossingsgerichte benadering staat niet het aanleren van slimme vraagtechnieken centraal, maar het ontwikkelen van een mensgerichte attitude en een toekomstgerichte instelling.

In de workshop doorlopen wij samen de stappen van de oplossingsgerichte benadering en krijgt u handvatten geboden om die werkwijze op concrete praktijksituaties toe te passen.

Jasmin Vogeley

Jasmin Vogeley

Jasmin is zelfstandige psychologe bij VoluitZijn en sinds 2000 actief als trainer, coach en intervisor. Voor teams is zij gespecialiseerd in procesbegeleiding bij vraagstukken rondom samenwerken en communicatie. Haar focus ligt op het versterken van teams en beweging te brengen in dat wat vast is gelopen. Jasmin is betrokken, analytisch scherp, communicatief en gaat creatief op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zij geeft regelmatig workshops en maatwerktrainingen.

3 2
15:30

Hoe krijgt u Arbo op de kaart?

Als Arbo adviseur heeft u veelal een solistische positie binnen een bedrijf. Soms lijkt het alsof de u de spreekwoordelijke pleister bent voor alles wat niet goed loopt binnen een bedrijf. Verzuim, klachten over het klimaat, het actueel houden van de RI&E…ga er maar aan staan. Deze sessie geeft u tools over hoe u Arbo kunt managen. Het gaat over do’s en don’ts. Over frustratie en succes. Over wat werkt en wat stagneert. Tijdens deze sessie verkennen we op interactieve wijze waar knelpunten zitten en hoe hier mee om te gaan. Leren van elkaar staat hierbij centraal. Om dit vorm te geven werken we met een combinatie van intervisie en training. Laat u meevoeren in de wereld van advies en voel waar de energie loopt en waar deze stagneert…

Gert Contant

Gert is trainer, opleider en auteur. Hij is vanaf 1999 actief betrokken bij het opleiden van arbocoördinatoren / preventiemedewerkers en andere professionals zoals arbeidshygiënisten, veiligheidskundigen en paramedici. Als gecertificeerd A&O deskundige met bijzondere interesse in de fysieke en mentale belasting van medewerkers is zijn werkveld erg breed. Gert is samen met Andrea en Cor partner van Etop. Auteur van onder andere beroepsziekten voorkomen (co-auteur), de beeldschermwerkplek in 100 vragen en het zakboek fysieke belasting.

3 3
15:30

Werkstress: hoe neem je de regie als organisatie?

Hoe beweeg je medewerkers om werkstress en daarmee uitval te voorkomen? In deze workshop krijg je dé handvatten om als organisatie in beweging te komen! Wat zijn bijvoorbeeld effectieve interventies? Onder andere vanuit onze eigen praktijk geven we voorbeelden van wat werkt, maar ook van wat echt niet werkt.

Jelte Tempelaars

Jelte liep zelf bijna tegen een burn-out aan. Door zijn passie voor gezondheid en topsport in het bijzonder kon erger worden voorkomen: hij coacht veel bekende atleten en teams op zowel mentaal-, voedings- als trainingsvlak. Zijn motivatie ligt in het letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen van mensen. Daarnaast heeft Jelte over de hele wereld lezingen gegeven en significante bijdragen geleverd aan wetenschappelijke onderzoeken van internationale universiteiten en instituten. Jelte werkt bij Sense Health, de experts in gedragsverandering.

3 4
15:30

NAH en werk

Wat is de impact van Niet Aangeboren Hersenletsel in combinatie met werk? Een werknemer is uitgevallen vanwege een ongeluk of herseninfarct. Na revalidatie wil hij of zij weer aan het werk. Wat nu? Kan iemand weer terug naar de oude functie? Of zijn er ook andere opties? In haar werk bekijkt Wilma samen met de werknemer wat er mogelijk is en welk traject daar het best bij past.

Tijdens een intake met de werknemer staat centraal welk doel iemand heeft. `Ik wil weer aan het werk`, is vaak het antwoord. Het is van belang om dan de juiste vragen te stellen. Bijvoorbeeld: ´Wat heb je er voor nodig om weer aan de slag te gaan?´. Antwoord: ´Ik denk dat het nog wel lukt als jij me helpt. En als het echt niet gaat, dan een andere baan, maar dat wil ik liever niet…´

Een goede intake geeft meteen helderheid over waar men in het re-integratieproces staat en welk traject het meest aansluit.

Wilma neemt je mee in haar dagelijkse praktijk en laat je zien wat er komt kijken bij re-integratie van een werknemer met blijvend hersenletsel. Benieuwd?

Wilma van Ulft

Wilma is er van overtuigd dat werken, in wat voor vorm dan ook, voor iedereen een toegevoegde waarde is voor zijn of haar levensgeluk. Bij Effectyf levert diensten en biedt oplossingen die zowel werkgever als werknemer in staat stellen het beste resultaat te behalen voor het beoogde traject. Heldere en eerlijke communicatie is daarbij onontbeerlijk. Het is Wilma’s doel om mensen te helpen door goed te luisteren en zo hun nog niet vastgestelde toekomst vorm te geven. Samen aan de slag te gaan en kijken naar mogelijkheden. Met haar passie en positieve enthousiasme blijft ze het een uitdaging vinden om wellicht tegenovergestelde belangen van werkgever en werknemer te verbinden en samen een weg te vinden om nieuwe kansen te realiseren. Wilma is een gesprekspartner op alle niveaus. Haar sporen op de arbeidsmarkt heeft Wilma ruimschoots verdiend. Ze was diverse jaren werkzaam in de commerciële sector. Daarna was ze jaren werkzaam op het gebied van re-integratie bij sociaal werkvoorzieningsschap. Ze heeft veel mensen met uiteenlopende beperkingen (waaronder o.a. NAH, ADHD, fysieke problemen) begeleid naar passend werk. Wilma bezit een uitgebreid netwerk en staat daarbij altijd open voor nieuwe initiatieven.

Datum en locatie

1 oktober 2018
Jaarbeurs Utrecht

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.