Dr. Arjella van Scheppingen

Dr. Arjella van Scheppingen

Dr. Arjella van Scheppingen is een enthousiaste, gedreven onderzoeker en facilitator vitale arbeidsorganisaties. Zij is gespecialiseerd in het motiveren, stimuleren en activeren van mensen en teams om - in veranderende tijden- gezond, veilig en effectief kunnen blijven (samen)werken. Haar belangrijkste thema’s zijn daarbij: persoonlijk leiderschap, intrinsieke motivatie en sociaal kapitaal. De meest intrigerende vraag: ‘Hoe krijg je de boel in beweging?’. De basis van haar bijdrage ligt in haar proefschrift: ‘Fostering self-regulation in health in organisations’. In dat onderzoek is een interventie ter bevordering van zelfregulering ten aanzien van vitaliteit ontwikkeld. Én effectief bevonden. Deze kennis brengt zij op aansprekende en energieke wijze op u over. En vult dat aan met de nodige praktijkervaring die zij afgelopen 20 jaar heeft opgedaan.

Sessies

 
Prof. Dr. Willem van Rhenen

Prof. Dr. Willem van Rhenen

Prof. Dr. Willem van Rhenen is hoogleraar Engagement & Productivity aan de Nyenrode Business Universiteit. Ook is hij Chief Health Officer bij Arbo Unie. Sinds 2009 is Willem lid van de Nederlandse Kamer van Sociale Geneeskunde en lid van meerdere taakgroepen op het gebied van werk en gezondheid. Willem studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld 'Van stress naar bevlogenheid"​. Hierna heeft hij vanuit zijn rol als arts veel mensen met stress gerelateerde klachten behandeld. Hij is een veel gevraagd spreker op bijeenkomsten over over de relatie arbeid en gezondheid.

Sessies

 
Jan Snijder

Jan Snijder

Jan Snijder is veiligheidskundige en arbeidshygiënist. Met Safety Safari begeleiden ze (samen met een uitgebreid netwerk van collega’s) bedrijven en organisaties naar een hoger niveau op de veiligheidsladder. Uitgangspunt van hen beiden en van Safety Safari is dat veiligheid meer is dan fysiek, fysisch en chemisch. Het is ook sociale veiligheid: goede communicatie en prima samenwerking.

Sessies

 
Jos Bus

Jos Bus

Jos Bus is communicatie-adviseur. Met Safety Safari begeleiden ze (samen met een uitgebreid netwerk van collega’s) bedrijven en organisaties naar een hoger niveau op de veiligheidsladder. Uitgangspunt van hen beiden en van Safety Safari is dat veiligheid meer is dan fysiek, fysisch en chemisch. Het is ook sociale veiligheid: goede communicatie en prima samenwerking.

Sessies

 
Mr. Pascal Willems

Mr. Pascal Willems

Pascal Willems is advocaat en eigenaar van WVO Advocaten. Hij en zijn team zijn gespecialiseerd op het gebied van het arbeidsrecht, privacy recht, sociale zekerheid, ziekte- en verzuim en Arbowetgeving. Al jaren lang staat hij werkgevers, werknemers, arbodienst(verleners), bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen bij. De afgelopen jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende deskundigen op het gebied van de privacy van de zieke werknemer. Daarnaast is hij veelvuldig spreker op congressen en cursussen en is hij auteur voor diverse uitgaven van Vakmedianet en andere uitgevers.

Sessies

 
Dr. Dianne Commissaris

Dr. Dianne Commissaris

Dianne Commissaris (1966) studeerde Bewegingswetenschappen en werkt sinds 1992 binnen het vakgebied ‘Mens & Arbeid’. Geïnspireerd door haar promotor die de klapschaats uitvond, bedacht ze zelf als TNO-projectleider ook iets nieuws: ‘fietsend computeren’. In 2006 nog een rariteit, maar 12 jaar later een belangrijk element van Dynamisch Werken. Naast wetenschappelijk adviseur is Dianne sinds 2012 professioneel coach, beide in haar eigen bedrijf BTR. “Werken met energie en plezier” is haar motto.

Sessies

 
Prof. dr. René ten Bos

Prof. dr. René ten Bos

Prof.dr. René ten Bos is hoogleraar filosofie aan de Faculteit der Managementwetenschappen, Radboud Universiteit. Sinds april 2017 is hij ‘Denker des Vaderlands’. Hij is de auteur van diverse boeken, waaronder ‘Bureaucratie is een inktvis’ (winnaar Socrates-wisselbeker voor het beste filosofieboek van dat jaar) en ‘Dwalen in het antropoceen’. René is tevens langjarig columnist voor Het Financieele Dagblad.

Sessies

 
Pepijn Louisse

Pepijn Louisse

Pepijn Louisse is trainer bij Aanpakkers. Mijn drive is om mensen de beste versie van zichzelf te laten vinden. Ik experimenteer al jarenlang met vitaliteitsprojecten georganiseerd vanaf de werkvloer. Door de jaren heen heb ik o.a. gewerkt met kappers, vuilnismannen, HR mensen en directieleden. Ik geloof in het verantwoordelijk maken van medewerkers voor dit onderwerp. Of je nu een schoonmaker of een directeur bent, je weet zelf het beste wat je nodig hebt om gezond en met plezier te werken.

Sessies

 
Mathieu Weggeman

Mathieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven. Mathieu Weggeman heeft als focus voor zijn onderzoek gekozen voor het begrijpen en verklaren van innovatieprocessen in technologie-, kennisintensieve en culturele organisaties. Zijn bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar het leidinggeven aan professionals, strategieformulering, het realiseren van collectieve ambitie in teams en organisaties en de werkwijzen van de netwerkgeneratie.

Sessies

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.